Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Μα αν δεν έχεις λιγάκι αγάπη 

Ίσως, ένα απ'τα πιο δύσκολα πράγματα σ'αυτή τη ζωή... 

Ποιο; 
Το να έχεις αγάπη. Το να δείχνεις αγάπη αληθινή, ειλικρινή, πηγαία, ανυπόκριτη, χωρίς όρους και διακρίσεις! Μα ταυτόχρονα είναι και το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο!

 Άμα μάθουμε να αγαπάμε έτσι, τότε όλα θα γίνουν Χριστός, όπως έλεγε και ο γέροντας Πορφύριος. Τότε όλα θα γίνουν φωτεινά, χαρούμενα, ελπιδοφόρα. Τότε δεν θα υπάρχει πια σκοτάδι, θάνατος, κακό! 
Όλα ξεθωριάζουν και χάνονται μπροστά στην αγάπη!
Όταν το βλέμμα εκπέμπει την αγάπη, τότε μαγνητίζει πάνω του τη θεϊκή ματιά. Και έτσι τα μάτια θα μάθουν να κοιτούν αλλιώς. Φιλτράρουν τα πάντα με το θεϊκό βλέμμα. Θα μάθουν να βλέπουν σε άλλη διάσταση... Τι πιο ωραίο πράγμα...
Πώς λέει και ένα τραγούδι; "Μα αν δεν έχεις λιγάκι αγάπη, δεν έχεις τίποτα πάνω στη γη. Μα αν νομίζεις ότι έχεις κάτι, σου λέω, φίλε, δεν έχεις τίποτα"!

Κάποιες φορές ερχονται στο δρόμο μας,την κατάλληλη στιγμή , οι ανθρωποι εκείνοι που χρειαζόμαστε ,για να στηριχθούμε και να συνεχίσουμε την πορεία της ζωής μας... Για να αντλήσουμε πίστη και δύναμη απ΄ τη δική τους ψυχική δύναμη που κρύβουν μέσα τους , και απλόχερα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή , δίνουν και σε μας ....Είναι αυτές οι ψυχούλες που τις νοιώθεις αθόρυβα , σιωπηλά , προσευχητικά κοντά σου , και σαν αύρα λεπτή σου χαρίζουν το χάδι της αγάπης τους....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου